Nieuws 

Dec 2016 Mooi fokkersdebuut!!

Vandaag presenteerden we Unyck van Dynamis (Bartele x Doaitsen) op de eerste bezichtiging van de hengstenkeuring van het KFPS. Unyck liet zich goed zien en verdiende daarmee een aanwijzing voor de 2de bezichtiging in Leeuwarden en het sterpredicaat!

 


Aug 2016: Gezinsuitbreiding!

Gezinsuitbreiding in huize Maurice! Sinds 25 augustus zijn wij de trotse en dankbare ouders van een prachtige dochter, Hannah!

 

 
 

Oud Karspel, aug 2016

Op de fokdag in Oud Karspel stelden we op 6 augustus o.a. de 3-jarige merrie Renske Valentijn D (Felle x Tije) voor van de combinatie Iraggi- van Hoof en CJ Wit. Deze luxe, lang gelijnde merrie showde zich met allure en werd beloond met een eerste premie, de 2de plaats in haar rubriek en een uitnodiging voor de CK!

Eigenaren van harte proficiat!


Hilvarenbeek, aug 2016

Afgelopen maandag waren we present op de mooie friezenfokdag van Fokvereniging Zuid Nederland. We stelden hier oa de 3-jarige merrie Rinske van Baarschot (Harmen x Haitse) voor. Deze imponerende merrie, gefokt door en in eigendom van de familie Schepens uit Diessen, valt op door haar maat en prachtige uitstraling en werd ster verklaard met een 2de premie.

Eigenaren van harte proficiat!!

 

 
 

Kootwijk juli 2016.

Afgelopen zaterdag presenteerden we een aantal jonge paarden op de fokdag in Kootwijk. De luxe, sterk bewegende twentermerrie Tjitske B.T. (Norbert x Erik) van de combinatie Bouman/Van der Wal showde zich met allure en veroverde de kopplaats in de rubriek twentermerries met een eerste premie. Daarmee verdiende dit fokproduct van de fam. Timmer uit Tiel tevens een uitnodiging voor de centrale keuring. Eigenaren van harte proficiat!

De luxe gebouwde entermerrie Zaria (Epke x Norbert) van de familie van de Bunt uit Wadenoijen greep net naast de eerste premie maar eindigde op een mooie derde plaats in de rubriek entermerries.

05/06/2016 Mooi merrieveulentje van Jouwe!

Afgelopen nacht een mooi merrieveulentje geboren van Jouwe uit onze 1e premie stermerrie van Doaitsen x Lolke!.

 
 

Mooie centrale keuring in Drachten 2015!

Op 11 & 12 september namen we met een aantal paarden deel aan de CK in Drachten. Op vrijdag presenteerden we de prachtig gemodelleerde jaarlingmerrie Viebeke van de Wiskehoeve (v. Epke) van de familie van Steenis uit Geldermalsen en de veelbelovende twenter Rinske van Baarschot (v. Harmen) van de familie Schepens uit Diessen (foto 2).
Bij de 3 jaar en oudere merries was er het felbegeerde voorlopig kroonpredicaat voor de sterk bewegende driejarige Nora Helena (v. Norbert) van familie van Fessem uit Zoelen en, via de herkeuring, eveneens voor de statige, goed bewaarde 11 jarige Marijke L (v. Folkert, foto 1) van de familie van Steenis. Ook de mooi gelijnde 9 jarige Vlamke van 't Gelok (v. Jasper) van de familie Knibbe uit Bennekom "debuteerde" op 9-jarige leeftijd heel knap op de CK.
Eigenaren van harte proficiat met de behaalde resultaten!!
 

 


Interessante lesdag Antoine de Bodt 

Onlangs was de Belgische instructeur Antoine de Bodt te gast op onze stal. De instructie van Antoine is gebaseerd op het rechtrichten van het paard (zie voor meer info www.hoefkatrol.be). Verschillende combinaties namen deel, waaronder Myrthe met deze 4-jarige merrie van Maurus x Felle. Een interessante en gezellige dag!.

 

 

 

05/09 Audrey fan Vels (v. Jerke) voorlopig ster in Hengelo

Onder zeer slechte weersomstandigheden vond de stamboekkeuring in Hengelo plaats. Ondanks de regen liet de grote, langgelijnde 6-jarige stamboekmerrie Audrey fan Vels (Jerke x Wicher) van fam. Van de Bunt uit Wadenoijen zich goed zien. Zij werd op kop van haar rubriek geplaats en voorlopig ster verklaard.Zij zal nu worden voorbereid op de IBOP-test.

Eigenaren van harte proficiat.
 

 

 

15/08 Vlamke van 't Gelok ster eerste premie in Wolvega 

Op zaterdag 15/8 presenteerden we voor mevr. H. Knibbe uit Bennekom de 9 jarige merrie Vlamke van 't Gelok op de fokdag in Wolvega met het oog op graadverhoging en daarmee een uitnodiging voor de CK. Deze mooie, goed bewaarde dochter van Jasper werd op kop geplaatst in de rubriek 7 jaar e.o. stermerries, werd bekroond met een eerste premie en uitgenodigd voor de centrale keuring in Drachten. Eigenaren van harte proficiat!
.

 

 

12/08 Nora Helena (v. Norbert) kampioene driejarigen in Ambt Delden 

Gisteren waren we met een aantal paarden present op de fokdag in Ambt Delden. De mooie rastypische Lyrysk fan Wopke's Gelok (Tsjalle x Jelte) van fokker/eigenaar H. Knibbe werd voorlopig ster verklaard bij de 4-jarige stamboekmerries.
Bij de 3-jarigen stelden we o.a. Nora Helena (Norbert x Ulbert) van fokker /eigenaar F. Van Fessem uit Zoelen voor. Deze jeugdige merrie liet zich met haar sterke achterbeengebruik prima zien en veroverde een eerste premie en het kampioenschap bij de driejarige merries! Tevens is ze daarmee uitgenodigd voor de CK in Drachten.

Fokkers/eigenaren van harte proficiat!

 

3/8 Topdag in Hilvarenbeek! 

Gisteren waren we met drie jonge paarden vertegenwoordigd op de mooie en sfeervolle fokdag van Fokvereniging het Friesche Paard Zuid-Nederland in Hilvarenbeek.
Als eerste stelden we de prachtig gemodelleerde jaarling Viebeke van de Wiske Hoeve (Epke x Heinse) voor. Deze chique merrie, in eigendom van de familie van Steenis in Geldermalsen en gefokt door de familie Bijlsma uit De Veenhoop, liet zich goed zien en werd bekroond met een eerste premie. In de kampioenskeuring later op de dag werd ze uitgeroepen tot beste enter!
Voor de familie van Steenis was daarmee de koek niet op want ook hun mooie twentermerrie Sanne Wobke (Andries x Pike), gefokt door J. van 't Ende uit Wezep, presenteerde zich met veel allure. Deze rastypische twenter werd derde geplaatst, bekroond met een eerste premie en uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Als derde presenteerden we de twentermerrie Rinske van Baarschot (Harmen x Haitse), gefokt door en in eigendom van de familie Schepens uit Diessen. Deze chique, langgelijnde twenter veroverde de kopplaats bij de twenters met een eerste premie. In de kampioenskeuring liet ze zich wederom prima zien en veroverde het jeugdkampioenschap!

Fokkers en eigenaren van harte proficiat!

 

 

 


 

11/7 Marijke L (Folkert x Leffert) 1e premie ster en uitgenodigd voor CK!

Op de fokdag in Kootwijk presenteerden we de 11 jarige merrie Marijke L (Folkert x Leffert) van de familie van Steenis uit Geldermalsen. Deze zeer goed bewaarde en spijkerharde merrie liet zich uitstekend zien, kwam op kop in haar rubriek, ontving een eerste premie en werd uitgenodigd voor de CK. Fam. van Steenis van harte proficiat!

 

 

26/06 Itske van Baarschot (v. Doaitsen x Lolke) ster in Oosterland

Op de fokdag in Oosterland presenteerden we de mooi gemodelleerde Itske van Baarschot (v Doaitsen). Mede door haar mooie rastype, goede draf en sterke stap is deze 5 jarige merrie ster geworden met een tweede premie. Met het behalen van dit sterpredicaat is haar ster moeder, Boukje van het End (Lolke x Melle), preferent geworden!

Trainingsstal Dynamis feliciteert eigenaresse mw Snaaijer en fokker dhr Schepens met dit mooie resultaat.

 


  

 

Veulentjes geboren bij Stal Dynamis!

Op stal Dynamis zijn ook dit jaar weer enkele veulentjes geboren. Een mooi merrieveulen, Wijske van Dynamis (Bartele x Doaitsen x Folkert, foto) en een luxe hengstje, Witse van Dynamis (Uldrik x Doaitsen x Lolke).

 10/1 Sfeervolle KFPS hengstenkeuring!!

Weer terug van 3 dagen KFPS-hengstenkeuring in Leeuwarden met het team van de Nieuwe Heuvel uit Lunteren. 10 jonge hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en mooie klasseringen voor o.a. Jorn 430, Pier 448, Epke 474 (foto), Alwin 469, Jouwe 485 en Hette 481.

Proficiat aan de eigenaren en trainers van de aangewezen hengsten en de kampioenen van de keuring Jehannes 484 en Hessel 480!

 
 

24/12 Fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2015!!

Trainingsstal Dynamis wenst haar vrienden en relaties hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2015!! Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn u graag weer van dienst in 2015!!


Myrthe & Huibert Maurice 

 


13/12 Rijpaardmerrie Wireda naar nieuwe eigenaar

 

Afgelopen zaterdag hebben we KWPN-merrie Wireda afgeleverd bij haar nieuwe eigenaar. Deze mooie bruine merrie is door Myrthe opgeleid en uitgebracht in de wedstrijdsport. Een paard met een topinstelling en een geweldig karakter. Wij wensen Thijs en Carla Bochane-van de Scheur dan ook heel veel rijplezier toe!!

 

 
 

6/12 Cylia van Sluishoek reserve kampioene in Goes

Vandaag op pad met de 7-jarige trekpaardmerrie Cylia van Sluishoek (v. Robby van 't Zwaluwnest) van fokker/eigenaar C. Maurice uit Nisse naar de trekpaardenkeuring in Goes. Na de kopplaats in haar rubriek behaalde ze uiteindelijk de reserve titel bij de oudere merries (foto: L.C. van de Bulk)!

Fam. Maurice van harte proficiat!

 


11/10 Floortje (v. Maurus) en Froukelien (v. Meintse) ster!

Op de stamboekkeuring in Ermelo presenteerden we de 5-jarige merrie Floortje van Rijnwoude (Maurus x Time) van de fam. Van Vliet uit Koudekerk a/d Rijn (foto 1) en Froukelien fan 'e Drifte (Meintse x Jasper) van B. van Duijvenvoorde en C. van der Wal uit Ommeren (foto 2). 

De mooie rastypische Floortje liet zich overtuigend zien, veroverde de kopplaats in haar rubriek en werd ster verklaard met een 2de premie! 

Froukelien toonde veel souplesse in haar gemakkelijke bewegingen, werd 3de geplaatst in haar rubriek en werd ook ster met een 2de premie. Dit betekende de tweede sterdochter voor moeder Nicolien fan 'e Drifte na de eerdere sterverklaring van Izalien (Maurus x Jasper) in Hengelo. 

Eigenaren proficiat met deze resultaten! 

 

12/9 Centrale keuring KFPS

Vrijdag 12 en zaterdag 13 september waren we aanwezig op de centrale keuring van het KFPS in Drachten. Hier presenteerden we o.a. de mooie jaarling merrie Rymkje Romkje (v. Maurits) van de fam. Van Steenis uit Geldermalsen en de 4 jarige Iefke van de Wijzend (v. Doaitsen) van de fam. Barsingerhorn uit Sint Maarten. Tevens brachten we paarden voor voor de Nieuwe Heuvel uit Lunteren en Stoeterij Bosksicht uit Rijs, die met de reservekampioene bij de driejarige merries naar huis ging, nl. de mooie Uldrik-dochter Kyra van Bosksicht (foto).


6/9 Izalien (Maurus x Jasper) ster in Hengelo

Zaterdag waren we present op de stamboekkeuring in Hengelo met de 4-jarige stamboekmerrie Izalien (Maurus x Jasper) van Barbara van Duijvenvoorde en Cornelis van der Wal van opfokbedrijf Walco VOF in Ommeren. Mede vanwege haar prima beweging met een krachtig achterbeengebruik promoveerde de jury haar tot stermerrie met een tweede premie! 

 
 

23/8 Fokdag Blauwhuis

Op de fokdag in Blauwhuis brachten we paarden voor voor SBH Horses uit Rijs, van Sjoerd Meekma en Greetje Swart. Naast een 2de premie stermerrie van Stendert scoorde SBH Horses vooral met Kyra van Bosksicht (v. Uldrik), nu in eigendom van F. van Wolfswinkel. Een mooie luxe merrie die uiteindelijk de ster verdiende met een eerste premie en reserve kampioene werd bij de driejarigen. In het middagprogramma liet de hengst Tonjes (v. Anton, foto) een mooie groep afstammelingen zien. 


22/8 De "Nationale"

Deze week vond de tweejaarlijkse nationale trekpaardententoonstelling plaats in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch. Wij stelden de 7-jarige merrie Cylia van Sluishoek (v. Robby van "t Zwaluwnest) van fokk/eig C. Maurice uit Nisse voor. Cylia, die eerder al provinciaal goed voor de dag kwam, hield zich ook prima staande op nationaal niveau. In een grote rubriek merries eindigde ze op een mooie derde plaats. Proficiat aan de fam. Maurice uit Nisse. Overige uitslagen van deze keuring zijn te vinden op www.kvth.nl

 
 

16/8 Iefke v/d Wijzend (v. Doaitsen) 1e premie en aangewezen voor CK!

Voor de fokdag in Wolvega trainden we de 4-jarige Iefke van de Wijzend (Doaitsen x Tjimme) van de fam Barsingerhorn uit Sint Maarten met het oog op graadverhoging en aanwijzing voor de CK 2014. Deze luxe en nog mooi jeugdige stermerrie liet zich goed zien en verdiende een eerste premie in de grote rubriek 4-6 jarige stermerries. Daarmee ontving ze tevens een uitnodiging voor de CK in Drachten. Felicitaties aan de fam. Barsingerhorn.


14/8 Aangeboden: mooie 3-jarige stamboekmerrie, Maurus x Felle

Stal Dynamis biedt een mooie 3-jarige stamboekmerrie te koop aan. Deze luxe, rastypische merrie heeft een stokmaat van 1.64 mtr en is plezierig in de omgang. Deze jonge merrie beschikt net als haar vader Maurus over een uitstekende draf en heeft daardoor zeker ook potentie voor de tuigsport. De moederlijn: ster x ster pref x stb x ster. De merrie wordt momenteel beleerd onder het zadel

 
 

4/8 Eerste premie en kopplaats voor Rymkje Romkje (v. Maurits).

Gisteren vond de fokdag voor het friese paard van de fokvereniging Zuid Nederland weer plaats in Hilvarenbeek. Wij stelden daar de jaarlingmerrie Rymkje Romkje (Maurits x Gradus) voor. Deze luxe, jeugdige merrie van de fam. Van Steenis uit Geldermalsen liet zich prima zien en veroverde met haar goede bewegingen een eerste premie, de kopplaats in de rubriek jaarlingen en een uitnodiging voor de centrale keuring. Wij feliciteren de fam. Van Steenis van harte met dit mooie resultaat!

 


5/7 Kato van 't Zijde Veld (v. Dries) kampioene in Helden Panningen!

Afgelopen zaterdag beleefde onze trainingsstal een prachtige start van het keuringsseizoen bij de friese merries. Op de fokdag in Helden Panningen stelden we de 3 jarige merrie Kato van "t Zijde Veld (Dries x Fetse) van dhr. De Laat uit Schijndel voor. Kato liet zich heel goed zien en verdiende met haar mooie rastypische verschijning en prima bewegingen een eerste premie en de kopplaats in haar rubriek! Daardoor verdiende ze tevens een uitnodiging voor de nationale/centrale keuring in september.

Vervolgens werd ze kampioene bij de 3-jarige merries en dagkampioene bij de 3 jr e.o. merries van de fokdag. Kortom een zeer succesvolle dag en onze felicitaties aan dhr. De Laat!.

 
 

 

28/6 Fokkerstrots

Gisteren waren we aanwezig op de Zeeuwse dag van het Paard in Vrouwenpolder met de 7-jarige trekpaard merrie Cylia van Sluishoek (v. Robby van "t Zwaluwnest) van fokk/eig C. Maurice uit Nisse.

Cylia liet zich goed zien en eindige op kop in een grote rubriek merries, waardoor zij ook een uitnodiging ontving voor de kampioenskeuring.

 

 

25/6 Dikke vrienden!

De veulentjes doen het goed en genieten volop van het mooie zomerweer. Unyck van Dynamis (v. Bartele) kan het daarbij prima vinden met zijn baasje!

 


 


 

19/6 Opleiding...

Naast het keuringsklaar maken van paarden, is ook het beleren/inrijden van (jonge) paarden een van onze activiteiten. Kern van onze benadering is het werken op basis van het rechtrichten van het paard, waarbij het paard leert om met een losgelaten/ontspannen rug de ruiter te dragen.

Hier werken we met een driejarige hengst van Dries, die inmiddels ruim 2 weken onder het zadel loopt.

Wilt u uw (jonge) paard ook laten inrijden/bijrijden/corrigeren? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.


 

      
30/05 Aangeboden: mooie Gelderse stermerrie (VERKOCHT) 
 
Te koop aangeboden een mooie 9-jarige Gelderse stermerrie (v. Sirius). Deze vosmerrie meet ongeveer 1.63 mtr, heeft een attent maar plezierig karakter en is gereden onder het zadel.
 
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!
  

25/5 Een hengstje van Bartele 472 geboren, Unyck van Dynamis!

Inmiddels is ook ons tweede veulentje geboren. Het is een luxe hengstveulen van de jonge dekhengst Bartele uit onze eerste premie stermerrie Aafke van 't End (Doaitsen x Folkert).


 

 

22/5 1e veulentje geboren, Tynke van Dynamis!

Vannacht is het eerste veulentje bij ons op stal geboren. Het betreft Tynke van Dynamis, een mooi merrieveulentje van Maurus uit de eerste premie stermerrie Ytske van 't End (Doaitsen x Lolke).
Met een heerlijk zonnetje erbij was het prima toeven in de wei!
 
  

21/4 Paasshow Nieuwe Heuvel

Afgelopen maandag was het weer tijd voor de jaarlijkse Paasshow bij hengstenhouderij de Nieuwe Heuvel in Lunteren.

Naast de diverse goedgekeurde hengsten werden ook diverse nakomelingen getoond van o.a. de friese hengsten Epke, Bartele, Uldrik, Pier en Take. Veel publiek, een gevarieerd programma en mooie paarden zorgden voor een mooie show!

 

12/4 Hengstenshow Gaasterland

Voor stoeterij Bosksicht in Rijs presenteerden we zaterdagavond de friese hengst Tonjes (Anton x Ulke) en een mooi merrieveulentje, een van zijn eerste nakomelingen in Nederland, op de hengstenshow in Gaasterland. 

 


 
 

 

15/3 Hengstenshow Liessel

Met de friese hengsten Pier, Uldrik en tuigpaardhengst Ditisem waren we met de Nieuwe Heuvel aanwezig op de gezellige hengstenshow in het Brabantse Liessel. Samen met het grote aantal aanwezige shetlandpony hengsten gaven de hengsten een prachtige show weg.

 

 

1/3 Bonte middag...

Voor Stoeterij SBH-horses van Sjoerd Meekma en Greetje Swart uit Rijs brachten we de hengst Elton BP voor op de hengstenkeuring van het Barok Pinto Studbook in Assen. De hengst liet zich zowel aan de hand (op kop in zijn rubriek), als later in de IBOP in handen van Sjoerd, prima zien (hoogste dagscore). De hengst zal zijn carrière nu vervolgen in Roemenië (foto: Siska Kroondijk)

 


  

 

24/02: Jord van de Wijzend goedgekeurd!

Vandaag presenteerden we de jonge trekpaardhengst Jord van de Wijzend (v. Senna van 't Wiltensheem) van de fam. Barsingerhorn uit Sint Maarten op de herkeuring van de KVTH in Maren Kessel. Viel deze jonge voshengst op de reguliere hengstenkeuring in Lunteren nog net buiten de boot, vandaag liet hij zich prima zien en werd nu wel goedgekeurd!

Eigenaren van harte proficiat!!

22/02: Hengstenshows van start!

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse hengstenshow plaats bij hengstenhouderij De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Een groot aantal hengsten en hun nakomelingen passeerden de revue, waaronder de kampioen en reservekampioen van de laatste KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden nl. Hette 481 (v. Norbert) en Wolfert 467 (v. Felle).

Ook publiekslieveling Pier (v. Beart, foto) liet zich formidabel zien en veroverde ook deze avond weer de harten van het publiek. Voor ons als voorbrengers betekende het vol aan de bak!
(foto: Karin's Hobbyfotografie)
 


 
 

18/1: hengstenkeuring KVTH; ouderwets genieten...

Op de drukbezochte jaarlijkse hengstenkeuring van de KVTH was sprake van een mooie lichting jonge hengsten. Voor de familie Barsingerhorn presenteerden we o.a. de jonge voshengst Jord van de Wijzend (v. Senna van het Wiltensheem). Met zijn makkelijke beweging, mooie type en aparte kleur had hij de nodige fans en maakte hij het de jury moeilijk. We zullen Jord binnenkort presenteren op de herkeuring op 24/2.

Voor de familie Teerling uit Westernieland presenteerden we de zwarte hengst Jacob van Groot Velthuis (V. Baron van 't Zeegat). Jacob liet zich prima zien en werd wederom beloond met een eerste premie.


17/1; Hengstenkeuring KWPN-tuigpaarden 

Op vrijdag 17 januari vond de eerste bezichtiging van de jonge tuigpaardhengsten plaats. Voor de fam. Roozendaal uit Putten brachten we een jonge hengst voor van Flash Jack x Marvel.

 


 

 

11/01 Hengstenkeuring KFPS; Norbert 444 en Hette 481 vormen mooi duo!!

Afgelopen weekend vond weer de jaarlijkse hengstenkeuring van het KFPS plaats. In een bomvol WTC werden Norbert 444 (v. Tsjerk) en Hette 481 (v. Norbert) gekozen tot de kampioenen bij resp. de oude en de jonge hengsten. Met het team van De Nieuwe Heuvel uit Lunteren beleefden we een mooie en succesvolle dag met kopplaatsen voor Jerke 434, Bartele 472 (foto), Wolfert 467 en Hette 481, met als kroon op het werk de kampioenstitels bij de jonge hengsten met Hette 481 en Wolfert 467! 

 
Zie ook de foto's in het Fotoalbum
 
 

 

23/12 Prettige Feestdagen en Gelukkig Nieuwjaar!!

 

Trainingsstal Dynamis wenst haar vrienden en relaties hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2014!! Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn u graag weer van dienst in 2014!!

Myrthe & Huibert Maurice 

 

 


 

 

2/12 Eerste bezichtiging KFPS

Afgelopen week vond de eerste bezichting plaats van de jonge friese hengsten in Drachten. Op deze keuring worden de hengsten beoordeeld op exterieur en bewegingen met het oog op eventuele doorverwijzing naar de 2de bezichtiging in Leeuwarden in januari 2014 en aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek, met als uiteindelijke doel goedkeuring als stamboekhengst. Verspreid over 4 dagen kwamen 335 hengsten voor de jury, waarvan er 72 zijn doorverwezen naar de 2de ronde (bron: KFPS)

 

22/11 Genomineerd... en eervol tweede!

Op 23/11 vond in Valkenswaard de eindbeoordeling plaats in het kader van de rijtuigen restauratiecompetitie, die gehouden wordt onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij ism tijdschrift "Mensport" en rijtuigbouwer en restaurateur Chr van den Heuvel. Met gepaste trots kunnen we melden dat de Zeeuwse sjees van eigenaar/restaurateur Cees Maurice uit Nisse tot de 3 genomineerden behoorde en als tweede is geëindigd!

 

 
 
Wie biedt...? 

Onlangs vond een unieke veiling plaats van de collectie friese paarden van Stoeterij Boszorg in St. Anthonis. Ruim 50 paarden kwamen onder de hamer. Daaraan voorafgaand werden de paarden gepresenteerd aan de hand, waaraan wij ons steentje bijdroegen.

 


11/09 Brave gereden/betuigde paarden te koop

Aangeboden uit onze klantenkring, brave, ingereden/betuigde friese merries:
1) 4-jarige veulenboekmerrie, Tsjalke x Nykle, met vol papier. Paard is betuigd en licht ingereden. Stokmaat +/- 1.60 mtr (foto 1).
 
2) 4-jarige stamboekmerrie, Harmen x Oltman, met vol papier. Vriendelijk paard met makkelijke bewegingen, enkele maanden onder het zadel. Stokmaat +/- 1.60 mtr.(foto 2)

3) 8 jarige 3de premie stamboekmerrie van Doaitsen x Anton. Grootramige merrie met een fijn karakter, makkelijk te rijden en werkwillig. Stokmaat +/- 1.63 mtr. (VERKOCHT)
 
Zie voor meer informatie de verkooppagina.

 
 
 

 

13/08 Oog(st)strelend....

Voor de liefhebbers van het zware trekpaard blijft het een van de mooiste evenementen, de jaarlijkse oogstdemonstratie. Op 12 augustus hield de Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland weer haar jaarlijkse oogstdag. Wij waren present om de met de zelfbinder gemaaide en in schoven gebonden tarwe op de authentieke oogstwagen naar de dorsmachine te brengen. Het mooie weer maakte het plaatje compleet! Al met al een prachtige middag.

  

08/08: Ster voor Ilse van Stal Haastert (v. Maurus) in Warga

Stond ze in Kootwijk nog net aan de verkeerde kant van de streep, vandaag greep de mooie 3-jarige Ilse van Stal Haastert (Maurus x Lolke) alsnog haar kans. Met veel elan draafde deze goedgebouwde, rastypische merrie op de herkeuring naar het felbegeerde sterpredikaat. 

Wij feliciteren Barbara van Duijvenvoorde en Cornelis van der Wal van friese paarden opfokbedrijf Walco VOF uit Ommeren met dit mooie resultaat!
 
 


 
  


 

05/08 Hanneke van de Heikant (v. Haitse) ster in Hilvarenbeek

Het was een druk weekend voor de friezenliefhebbers, met op zaterdag de fokdag in Oud Karspel en op maandag de traditioneel drukbezochte fokdag in Hilvarenbeek. Onze troef was de 3-jarige Hanneke van de Heikant, een mooie dochter van Haitse x Tsjerk. Deze merrie werd, mede vanwege haar ruime bewegingen, ster met een 2de premie en eindigde als 2de in haar groep. Daarmee bezorgde ze haar fok/eig fam.Braspenning uit Sprundel opnieuw succes na hun eerdere zelfgefokte stermerrie (v. Stendert) in Kootwijk (Foto: Ellen Franke).


 

03/08: Iefke v/d Wijzend op kop in Oudkarspel!

Op 3/8 vond de friezenfokdag voor Noord- en Zuid Holland plaats in Oud Karsel. Stal Dynamis was succesvol met de mooie Iefke v/d Wijzend (Doaitsen x Tjimme), die ster werd met een tweede premie en de kopplaats bezette in haar groep. Een luxe, mooi gemodelleerde merrie die goed kan stappen en draven. Proficiat aan fok/eig. fam Barsingerhorn uit St. Maarten.

 


 

 

13/07/2013 Stendert-dochter Gwenda van de Heikant ster in Kootwijk

Vandaag waren we present op de jubileum fokdag voor friese paarden in Kootwijk. Veel publiek, mooi weer en goed gevulde rubrieken maakten het tot een mooie keuring. De door ons gepresenteerde 3-jarige Gwenda van de Heikant (Stendert x Lute) draafde naar de ster en een mooie tweede plaats in haar rubriek achter de latere dagkampioene. Haar moeder is nu dubbel preferent. Proficiat aan de fokker/eigenaar familie Braspenning uit Sprundel!

De jeugdige driejarige Maurus-dochter Ilse van Stal Haastert stond helaas net aan de verkeerde kant van de streep maar verdiende met haar prachtige verschijning nog wel een derde premie.

 

 

 
 

Aanbod nieuwe paarden

Vanuit onze klantenkring hebben we momenteel een tweetal gereden paarden te koop. Het betreft een 4-jarige dochter van Harmen (foto) en een 8-jarige dochter van Doaitsen. Het zijn allebei paarden met mooi behang, goede bewegingen en een fijn karakter. Kijk voor meer info op de verkooppagina friese paarden

 

 
 

Keuringsseizoen weer van start!

Inmiddels is het keuringsseizoen voor de friese paarden ook al weer volop aan de gang. We waren als voorbrenger voor de Nieuwe Heuvel al actief op o.a. de keuring in Helden Panningen en de fokdag in Ambt Delden (foto), waar de mooie Izzy M (Haitse) werd gekroond tot kampioene.
De eerste keuringspaarden dit seizoen vanuit onze eigen trainingsstal zullen hun opwachting maken op de fokdag in Kootwijk op 13/7.

 

 

03/05/2013 Vakwerk!

Gisteren is de aanleg van onze eb- en vloed buitenrijbaan voltooid! Wij zijn erg blij met het eindresultaat. Complimenten aan de mensen van het bedrijf Bm-x voor de vakkundige en zorgvuldige aanleg van onze rijbaan. 

 


 
 

 

01/05/2013 Voorbereidingen nieuwe seizoen 

Trainingsstal Dynamis is u graag behulpzaam bij:

Training; vakkundig keuringsklaar maken van uw (friese) paard
Beleren; zadelmak maken/inrijden van uw jonge paard
Aan- en verkoop: wij hebben regelmatig (jonge) paarden te koop 
Opfok; zoekt u nog een plaatsje om uw jonge paard in alle rust te laten opgroeien in de koppel? Informeer eens naar de mogelijkheden bij Friese paarden opfok Walco VOF in Lienden!
 

01/05/2013 Bijna klaar!

De aanleg van onze nieuwe buitenrijbaan nadert zijn voltooiing. Het zand ligt er inmiddels in en de afwerking is begonnen. Nog even en we kunnen hem testen!

 


  

 

30/04/2013 Voorjaarskriebels...

Hoewel de temperatuur nog wat achterblijft, genieten de paarden af en toe al heerlijk van het voorjaarsgras. Hier is het de beurt aan onze 5 jarige stermerrie Aafke van 't End (v. Doaitsen). 

 

    

16/04/2013 Aanleg nieuwe rijbaan vordert gestaag....!

Onlangs zijn de mensen van Bm-X gestart met de aanleg van onze nieuwe eb- en vloed buitenrijbaan en het aanpassen van de paddock. Inmiddels is de paddock uitgegraven en opnieuw opgevuld. Daarnaast is de ondergrond van de rijbaan geëgaliseerd met het oog op het aanbrengen van de nieuwe bodem en zijn de palen voor de omheining geplaatst. Zie ook het fotoalbum.

 

 

 

13/04/2013 Hengstenshow Gaasterland

Op 13/4 vond de jaarlijkse hengstenshow plaats in manege Gaasterland. Hier brachten we o.a. de hengst Tonjes (v. Anton) voor die gestationeerd is bij Stoeterij Bosksicht, de hengsten van dekstation Gaasterland waaronder Maurits (v. Ulbert, foto), Andries (v. Tsjerk), Alke (v. Fabe) en "good old" Ulke (v. Tjimme) en de hengsten van hengstenhouderij Jellesma, nl. Jesse en Eibert.

 

 

06/04/2013 Tuigpaardenavond Ambt Delden

Afgelopen zaterdagavond vond de gezellige en drukbezochte tuigpaarden avond in Ambt Delden plaats. Voor de fam Roozendaal van de Chestnuts Stables in Putten presenteerden we de 2-jarige tuigpaardhengst Guy, een zoon van de hackneyhengst  Brookborough Flash Jack uit Widalburga (v. Manno). Een mooie, luxe gelijnde jonge hengst die, hoewel hij nog wat onder de indruk was van de ambiance, hele mooie momenten liet zien.

 

 

03/04/2013 Voorjaarsklaar....

Hoewel de zon nog even op zich laat wachten zijn de voorjaarswerkzaamheden alweer in volle gang. Dat betreft o.a. het bemesten van het weiland! 

 


01/04/2013 Beste beentje voor...

Afgelopen maandag vond weer de jaarlijkse hengstenshow van de Nieuwe Heuvel plaats in Lunteren. Naast de presentaties van de diverse (friese) hengsten en hun nakomelingen waren er dit jaar hoogtepunten in de vorm van een prachtige kur op muziek van Diederik van Silfhout met Arlando (v. Paddox) en een unieke presentatie van Uldrik en Maurus voor de sjees!

Foto's zijn o.a. te vinden op de site van Karin Sevink.

 
 

16/03/2013 Hengstenshows in volle gang....

De "strijd" om de gunst van de fokkers is weer in volle gang via de diverse hengstenshows. Vorige week waren we met de hengsten van de Nieuwe Heuvel present op Stal Lagevoort in Liessel. Afgelopen zaterdag was het show in het noordelijke St. Nicolaasga, waar we o.a. Tonjes (v. Anton) van Stoeterij Bosksicht presenteerden.23/02/2013 Hengstenshow Nieuwe Heuvel

Zaterdagavond 23 februari waren we actief op de jaarlijkse hengstenshow bij hengstenhouderij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Naast de hengsten zelf, waaronder de imposante Epke (v. Beart, foto), werden ook diverse afstammelingen getoond. Mooie paarden, veel publiek en een goede sfeer maakten het weer tot een mooie show!

Voor wie de show deze keer gemist heeft, op 1 april krijgt u een nieuwe kans.

 

 
 

19/01/2013 Hengstenkeuring KVTH

Zaterdag 19/01 vond de jaarlijkse trekpaarden hengstenkeuring van de KVTH plaats op het complex van De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Er werden 5 jonge hengsten goedgekeurd uit de nieuwe lichting en Udo van de Zaaidijk werd kampioen van de oudere hengsten (zie website KVTH).

Wij stelden de 6 jarige zwarte Jacob van Groot Velthuis (Baron van 't Zeegat x Nico van de Lindehoef) voor, die in eigendom is en ter dekking staat bij hengstenhouderij "Nijland" van de familie Teerling in het Groningse Westernieland. Jacco liet een goede indruk achter, werd goedgekeurd en beloond met een eerste premie.

Daarnaast presenteerden we Senna van 't Wiltensheem (Coen van de Rijkswegen x Jarno van de Peelstraat) van Stal "De Wijzend" van de familie Barsingerhorn uit Sint Maarten, die voor het leven kon worden goedgekeurd. Senna is inmiddels 11 jaar, maar stond in mooie vorm en ging geweldig over de benen. Deze mooie voshengst werd dan ook voor het leven goedgekeurd. Eigenaren van harte proficiat!

 

10/01/2013 Friese hengstenkeuring KFPS 

Van 10 t/m 12 januari vond weer de jaarlijkse hengstenkeuring van het Fries Paarden Stamboek plaats in Leeuwarden. Opnieuw een prachtig, drukbezocht evenement waarbij 20 jonge hengsten werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Norbert 444 prolongeerde zijn titel van 2012, met Tsjalle als mooie reserve kampioen. Met het team van de Nieuwe Heuvel waren we actief in het voorbrengen van de diverse hengsten, hetgeen o.a. resulteerde in een kopplaats voor de jonge Bartele 472 (Onne x Tsjerk).

Ook assisteerden we Sjoerd Meekma van Stoeterij Bosksicht met het presenteren van de hengst Tonjes (foto, Anton x Ulke), die een verdienstelijk debuut beleefde in de Nederlandse keuringsbaan.

 
 

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2013!!

Trainingsstal Dynamis wenst haar vrienden en relaties hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2013!! Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn u graag weer van dienst in 2013!!

Myrthe & Huibert Maurice

 

 

13/10/2012 Ster voor Doutzen van de Heikant in Ermelo

Zaterdag vond de KFPS stamboekkeuring in Ermelo plaats. Wij stelden o.a. de 3 jarige Doutzen van de Heikant voor (Haitse x Tsjerk), gefokt bij de fam Braspenning in Sprundel en in eigendom bij de fam Knibbe in Bennekom. De mooi gemodelleerde Doutzen liet zich knap zien en draafde met veel elan naar de kopplaats in haar rubriek en werd ster met een tweede premie.
Fokkers en eigenaren van harte proficiat!
 
 
 
Ook Froukelien fan 'e Drifte (Meintse x Jasper) zette haar beste beentje voor en werd net als de ruin Elco (Onne x Thomas, foto) beloond met een derde premie. Beide paarden zijn in eigendom van B. van Duijvenvoorde uit Ommeren.
 
 
 
01/09/2012: (tur)Bo Wopke naar eerste premie in Hengelo!
 
 
Voor de KFPS stamboekkeuring in Hengelo trainden we de 4-jarige stamboekmerrie Bo Wopke II B (Jerke x Jelte) met het oog op sterverklaring. Met haar prachtige type, krachtige stap en extra draf werd Bo niet alleen ster verklaard, maar ontving ze als enige volwassen merrie een eerste premie!
Hiermee behaalde haar moeder Wopke (Jelte x Naen) het preferentschap op haar eerste 4 nakomelingen. Familie Knibbe uit Bennekom van harte proficiat!
 

15/08/2012: Toppertje!

Op de fokdag in Ambt Delden stelden we de 4-jarige stermerrie Aafke van 't End (Doaitsen x Folkert) voor met het oog op graadverhoging. Deze moderne, luxe merrie liet zich goed zien en draafde naar een eerste premie en daarmee een uitnodiging voor de CK half september.

Een mooi compliment ook aan de fam. van Logten uit Drongelen, die na halfzus en nichtje Ytske van 't End (zie onder) dit jaar de tweede merrie uit hun fokkerij bekroond zag worden met een eerste premie!

 
 

03/08/2012 Trainingsstal Dynamis gaat verhuizen!

Trainingsstal Dynamis gaat verhuizen! Vanaf medio september gaan we over naar onze nieuwe locatie aan de Bredestraat 20A in Wadenoijen (Gld.).

Vanaf die locatie hopen we u in de toekomst weer van dienst te kunnen zijn!

 

 

14/07/2012; 1e premie voor Ytske van 't End!

Ondanks de hoosbuien viel er veel te genieten op de friezenfokdag in Kootwijk op 14 juli 2012. De jury sprak van een bijzonder hoge kwaliteit. In de rubriek stermerries van 4-6 jaar stelden wij Ytske van 't End  (Doaitsen x Lolke) voor. 
Ytske liet zich zeer goed zien, kreeg een eerste premie, werd tweede geplaatst achter de latere dagkampioene en liep bij de laatste 4 in het kampioenschap voor oudere merries. Op naar de Centrale keuring!!
 
 
 
 

07/07/2012; Los Caballos frisones.

Afgelopen weekend vond de centrale keuring voor het friese paard in Spanje plaats op stoeterij "Frisones de la Cruz" in het plaatsje Amposta, zo'n 200km van Barcelona. Onder (sub)tropische omstandigheden hebben we daar een 40-tal friezen gepresenteerd voor de juryleden B. de Boer en L. Hompe, op de foto naast organisator Manuel de la Cruz. 
Een gastvrije ontvangst, knappe paarden en een mooie ervaring rijker!!
 
 
 

30/06/2012 Centrale keuring KVTH afd. Zeeland

Gisteren waren we met 2 3-jarige paarden van fokker C. Maurice aanwezig op de centrale keuring van de KVTH in Vrouwenpolder (Zld.). Beide merries werden opgenomen in het stamboek, waarna Dayla van Sluishoek (v. Robby van het Zwaluwnest) als 2de eindigde in haar rubriek (foto). De eveneens eigen gefokte Alouette van Sluishoek (v. Amigo van Sluishoek) eindigde als 3de in haar rubriek. Een mooi fokkerssucces!

 
 

23/06/2012 CK Gelderland

Vandaag vormde Ermelo het mooie decor voor de centrale keuring voor de provincie Gelderland van het KWPN. De MT-stables van Marcel van Manen, waarvoor we paarden voorbrachten, waren in navolging van de keuring in Ede ook hier succesvol, met onder andere kopplaatsen voor Elanita (Campbell VDL) bij de driejarige springpaarden en Baileys (v. Don Primaire) bij de 4-7 jarige dressuurmerries.


23/06/2012 Dressuurwedstrijd Lunteren

Wireda en Myrthe hebben de stijgende lijn voortgezet. Op de dressuurwedstrijd op het mooie complex van de familie Folmer uit Lunteren haalde zij hun eerste 2 WP binnen in de L1.

 
 

09/06/2012 Stamboekkeuring Ede

Op zaterdag 9 juni waren we actief op de KWPN-stamboekkeuring in Ede om paarden voor te brengen voor Stal Bloem uit Ewijk en de MT-stables van Marcel en Tamara van Manen uit Kootwijkerbroek .

Stal Bloem kreeg 3 merries ster, waaronder een mooie dochter van Oscar (foto). Ook de MT-stables waren succesvol met maar liefst negen sterren uit hun trainingsstal. Op naar de CK Gelderland!!


12/05/2012 Promotie...

Door een goede verrichting met 2 WP op de recente dressuurwedstrijd in Bennekom, is Myrthe nu L-startgerechtigd met de door haar zelf opgeleide Wireda.

  

Rechtgericht...

Afgelopen week waren we een paar dagen op stage bij Antoine de Bodt in België met onze paarden. Terugkerend element in de training is het werken vanuit ontspanning in de rug, wat kan worden bereikt door het paard op een correcte manier recht te richten.

Vanuit de ontspanning krijgt het paard de mogelijkheid om zijn rug- en buikspieren op een correcte manier te gebruiken, hetgeen een mooi resultaat oplevert.


09/04/2012; Hengstengeweld...

Afgelopen maandag vond weer de jaarlijkse hengstenshow plaats bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren, waaraan we weer met veel plezier ons steentje hebben bijgedragen. De hengsten, waaronder de indrukwekkende Pier, maakten er weer een spektakel van dat door de talrijke bezoekers bijzonder gewaardeerd werd (Foto: Karin Sevink).

Op naar een een mooi fokkerij- en keuringsseizoen!

 

07/04/2012: "Ouderwets" mooi...

Onder een waterig voorjaarszonnetje legden de deelnemers van de Stichting het Werkend Trekpaard in Zeeland zaterdag een stuk land zaaiklaar. Voor ons een mooie gelegenheid om de 5-jarige Cylia van Sluishoek naast haar geroutineerde moeder Fiducia van Sluishoek ervaring op te laten doen tijdens het "inslechten" van de gezaaide tarwe met de eg.

Meer info: zie de website van de Stichting "Het Werkend Trekpaard"


05/01/2012: Mooie vosmerrie aangeboden, Zinette (San Remo X El Corona)

Stal Dynamis biedt te koop aan de 7-jarige KWPN-geregistreerde vosmerrie Zinette, een dochter van San Remo uit een moeder van El Corona.

Zinette is een aansprekende, grote (+/- 1.70 m.) merrie met ruime bewegingen en een zeer goed karakter.

Meer informatie over en beeldmateriaal van deze merrie, gefokt door de fam. J. Maurice uit Groot Ammers, vindt u via menu Aan- en verkoop onder Rijpaarden.

 

 

Fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2012!!

Trainingsstal Dynamis wenst haar vrienden en relaties hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2012. Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn u graag weer van dienst in 2012!!

Myrthe & Huibert Maurice

17/12/2011: Winstpunt erbij voor Wireda

Myrthe en Wireda scoorden opnieuw een WP op wedstrijd in Elst.

26/11/2011: Succes op dressuurwedstrijd in Elst

Myrthe haalde weer 2 WP met Wireda en eindigde 2x als derde in de proef.

19/11/2011: Wedstrijd in Hemmen

Zaterdag reed Myrthe Wireda voor het eerst na het drukke keuringsseizoen weer de ring in. En niet zonder resultaat; opnieuw kon ze een winstpunt bijschrijven.

 
 

22/10/2011: Nieuw in training: Zinette

Sinds afgelopen zaterdag staat de 7 jarige Zinette bij ons op stal. Zij is een voskleurige dochter van San Remo uit Inette (v. El Corona). Deze merrie komt uit de fokkerij van de fam. J. Maurice uit Groot Ammers en zal door ons verder onder het zadel worden opgeleid.

Moeder Inette gaf van de hengst Iglesias o.a. ook Ninette (sportnaam Nisjida). Deze merrie eindigde in 2000 als 9de in de finale voor 5 jarige dressuurpaarden op de Wereldkampioenschappen onder Marie Jose Hulsman.19-10-2011: Amigo van Sluishoek goedgekeurd op afstammelingen!

Op 17/10 vond de afstammelingenkeuring van Amigo van Sluishoek plaats in Nisse. Het betrof een mooie, uniforme groep rastypische paarden waarin de vader goed herkenbaar is. Volgens de jury heeft Amigo de hem geboden kansen optimaal benut. Een mooi resultaat voor fokker/eig. C. Maurice, proficiat!

Op de foto vlnr. Tanja des Ballons, Ursula van de Spoele, Alouette van Sluishoek, Dina van de Molenput, Buffelo van Sluishoek en Arion van Sluishoek. Eigenaren en medewerkers bedankt!

 
 

17-10-2011: Afstammelingenkeuring Amigo van Sluishoek.

Op maandag 17/10 zal de hengst Amigo van Sluishoek (v. Eros v/d Linge) door de KVTH stamboekjury worden beoordeeld op zijn afstammelingen. Samen met fokker/eigenaar C. Maurice van fokstal "De Sluishoek" treffen we hiervoor momenteel de voorbereidingen. 

De keuring zal plaatsvinden bij Stoeterij Dandelion, Gerbernesseweg 21A in Nisse, vanaf 10.30 uur. Bijgaand vindt u het volledige dagprogramma, de catalogus en een routebeschrijving. U bent van harte welkom!


19-09-2011; Trainingsstage bij Antoine de Bodt

Momenteel verblijven we met onze rijpaarden voor een meerdaagse stage bij Antoine de Bodt in Aspelare (B.). Antoine heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgebouwd met het trainen en africhten van (probleem) paarden. Zijn focus ligt hierbij op het (verticaal) rechtrichten van het paard (http://www.hoefkatrol.com/).

Bijgaand Myrthe in actie met de 5 jarige Ginger (Chirlon x Royal Dance x Ulft).

  

10-09-2010; Succes in Hilvarenbeek 

Zaterdag 10 september waren we aanwezig op de stamboekkeuring in Hilvarenbeek met de door ons getrainde Berthilde van Stal Herven (Haitse x Nanning), gefokt door en in eigendom van de fam. De Grauw uit 's Hertogenbosch.
Berthilde liet zich goed zien, mooi in balans en op eigen benen, en behaalde daarmee een derde plaats in haar rubriek en het sterpredikaat met een tweede premie!
Fam. de Grauw, van harte proficiat!

 

09-08-2011; Oogsttijd...

Hoewel het weer soms anders doet vermoeden is de oogsttijd weer aangebroken. Voor de Stichting het Werkend Trekpaard reden om ook haar jaarlijkse oogstdemonstratie te houden, dit jaar in Oostkapelle (Zld.). Ondanks enige dreiging bleef het gelukkig droog, was er sprake van veel publiek en een geslaagde demonstratie. Met 24 actieve trekpaarden in allerlei aanspanningen blijft het een prachtig evenement!

 


 
Ytske van 't End (Doaitsen x Lolke)

Aafke van 't End (Doaitsen x Folkert)

Amcke van Baarschot (Haitse x Lolke)
 

01-08-2011; Fokdag Hilvarenbeek, 100% score!!

Gisteren vond onder prachtige weersomstandigheden weer de fokdag in Hilvarenbeek plaats. Voor onze trainingsstal was het een succesvolle dag. Beide driejarige merries, Aafke van 't End (Doaitsen x Folkert, fokker/eig. fam. van Logten, Drongelen) en Amcke van Baarschot (Haitse x Lolke, fokker/eig fam. Schepens, Diessen) werden ster verklaard, waarbij de laatste op kop liep in haar rubriek.

De 4-jarige stermerrie Ytske van 't End (foto), ook gefokt door en in eigendom van fam. van Logten uit Drongelen, ging op voor graadverhoging. Zij eindigde op de 2de plaats in haar rubriek, ontving een eerste premie en verdiende daarmee een uitnodiging voor de CK!! Eigenaren van harte proficiat!
 
Leuke bijkomstigheid is dat deze 3 stermerries gefokt werden uit de (half)zussen Baukje, Femke en Wytske van 't End, 3 stermerries die allen teruggaan op stammoeder Kitty van de Hoeve pref. (v. Melle). 
Een mooi familiesucces dus!

13-07-2011:  Totilas...

Afgelopen week vonden de voorselecties plaats voor de diverse veulenveilingen, waaronder die van veulenveiling Borculo. Voor de familie DeVos uit Wageningen presenteerden we een hengstveulen van Totilas x Inspcteur x Elegant.
Wilt u ook een paard of veulen laten voorbrengen op een keuring of show? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

 
 

09-07-2011 Fokdag Kootwijk 2011; eerste premie voor Fokalien! 

Op de fokdag in Kootwijk behaalde de door ons gepresenteerde twenter Fokalien van 't Wyldpead (Tsjalke * Oltman) van W. Lokhorst uit Ederveen een eerste premie en werd derde geplaatst in de grote rubriek twenters! 
De op type opvallende 3-jarige merrie Cevia van Signature Friesians (Teeuwis * Ritse) van de familie Borren uit Lunteren werd opgenomen in het KFPS-stamboek.  


04-06-2011; Concours Hippique Bennekom

Afgelopen zaterdag 4 juni reed Myrthe haar tweede wedstrijd tijdens het Concours Hippique Bennekom met de door haar zelf opgeleide Wireda. Op de prachtige locatie nabij kasteel Hoekelum in Bennekom reed ze deze 8 jarige KWPN-merrie naar het eerste winstpunt.

 


 

 

 

19-05-2011; Goedgekeurd!

Vandaag presenteerden we de trekpaardhengst Amigo van Sluishoek (v. Eros van de Linge) van C. Maurice uit Nisse op de buitengewone keuring bij Stoeterij Dandelion in Nisse. Amigo bleek eerder ten tijde van de reguliere hengstenkeuring onregelmatig en kon zodoende niet worden beoordeeld. De hengst werd vandaag in mooie conditie gepresenteerd en werd nu door de jury weer voor een jaar goedgekeurd voor de dekdienst.14-05-2011: Moment suprême....

Vandaag was het dan eindelijk zover. Na maandenlang restauratiewerk maakte deze antieke Zeeuwse sjees vandaag weer zijn eerste meters met zijn trotse restaurateur Cees Maurice uit Nisse aan de leidsels. Een mooie kroon op het werk!

Meer foto's vindt u in het Fotoalbum.

 

 

April 2011: Voorjaarswerk....

De Stichting "Het Werkend Trekpaard" zet zich actief in om het werken met trekpaarden te promoten. Hier is C. Maurice aan het werk met zijn 2 eigen gefokte merries, Eugenie en Amber van Sluishoek. Met de eg wordt het land zaaiklaar gemaakt (foto: Piet Grim).

Meer informatie vind u op de website van Het Werkend Trekpaard.2 PK!

Op 25/4 was het weer tijd voor de jaarlijkse hengstenshow bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Mooie paarden, prachtig weer en veel publiek vormden de juiste ingredienten voor een mooie show!

Naast het voorbrengen van de diverse hengsten en hun nakomelingen was er ook ruimte voor diverse shows, waaronder een "a la fleche" nummer met de oud-kampioenen Haitse (onder het zadel) en Folkert. Meer foto's en film zijn o.a. beschikbaar via Karinshobbyfotografie en bijgevoegde link.

 

 

16-04-2011: Keuringsseizoen weer van start!

Het lijkt nog vroeg, maar de voorbereidingen voor het nieuwe keuringsseizoen zijn alweer in volle gang. Inmiddels zijn de eerste paarden gearriveerd voor de KFPS stamboekkeuring in Hulshorst op 21 mei a.s., zoals deze 3-jarige dochter van Jerke uit een Jelte-moeder (foto).

Denkt u er ook over om uw paard voor te (laten) stellen op de keuring? Neemt u gerust eens contact op. Wij bekijken graag vrijblijvend met u de mogelijkheden.Stage Antoine de Bodt, 30 & 31 maart 2011

Op 30 en 31 maart was Antoine de Bodt te gast bij ons op stal. Hij heeft ons op inspirerende en gedreven wijze verder getraind in zijn methode van het rechtrichten van het paard. Een prachtmanier om met de paarden te werken. Voor een kleine impressie, zie o.a. bijgevoegd filmpje van onze KWPN-merrie Ulibel, van Paddox X Bazuin. Antoine bedankt!!

Meer informatie over zijn trainingsmethode vindt u op zijn website: http://www.hoefkatrol.com

 
Hengstenshow De Nieuwe Heuvel, 26-02-2010

Afgelopen zaterdag als voorbrenger actief geweest op de hengstenshow van De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Een keur aan hengsten en afstammelingen passeerde de revue, incl. de kampioenen Uldrik (v. Dries), Maurus (v. Tsjalke) en Ditisem (v. Roy M). Een mooie aftrap van het nieuwe fokkerijseizoen!                                Klik hier voor foto's van de hengstenshow.   

Interprovinciale Trekpaarden Fokdag Ambt Delden, 19-02-2011

Voor de familie J. Kleinjan uit Goudswaard presenteerden we de zwarte 3-jarige merrie, Miss Speedy van Nooit Gedacht (v. Raf van de Heikant), en de 10-jarige merrie Bregje van de Hamsche Bouwing (v. Ultimo, foto).

Miss Speedy eindigde als 2de in haar rubriek. Bregje pakte de kopplaats en liep mee in de kampioenskeuring!

 


Hengstenkeuring KVTH, 01-02-2011.

Dit jaar hebben we samen met J. Schrijver de jonge hengst Laurens van 't Zwaluwnest (v. Robby van 't Zwaluwnest) voorgesteld, gefokt door T. van Olmen uit Reusel. Een modern gelijnde, nog erg jeugdige bruinschimmel hengst met goede bewegingen. Laurens werd niet goedgekeurd voor de dekdienst in Nederland, maar gaat nu de fokkerij dienen in Hongarije.

 Hengstenkeuring KFPS, 6 t/m 8 januari 2011

Met het team van De Nieuwe Heuvel waren we weer present in Leeuwarden voor de jaarlijkse hengstenkeuring. Na de tweede en derde bezichtiging voor de jonge hengsten, volgde op zaterdag het klapstuk met de keuring van de oudere hengsten. Ondanks fikse concurrentie wist Uldrik (v. Dries) zijn titel uit 2010 te prolongeren! 

Stamboekkeuring Ermelo, 9-10-2010.

Op de stamboekkeuring in Ermelo presenteerden we Vlamke van 't Gelok van de fokker/eigenaar fam. H. Knibbe uit Bennekom. Deze 4-jarige merrie (Jasper * Oepke) liet zich zeer goed zien en werd ster verklaard met een 2de premie. Tevens voerde zij haar rubriek aan. Met de sterverklaring van Vlamke bereikte haar moeder Zetske V (Oepke * Peke) het preferentschap! (klik op bijgevoegde link voor de presentatie van Vlamke)

Een dubbele felicitatie aan de fam. Knibbe!


Stamboekkeuring Hilvarenbeek, 11-09-2010

Op de nakeuring in Hilvarenbeek werd de door ons getrainde 3-jarige Yfke van Baarschot (Haitse * Lolke) van fokker/eigenaar fam. A. Schepens uit Diessen ster verklaard met een 2de premie. Tevens voerde zij haar rubriek aan.

Fam. Schepens, van harte gefeliciteerd!

  

Nationale Tentoonstelling KVTH in Den Bosch, 20 & 21-08-2010

Op de tweejaarlijkse Nationale Tentoonstelling van de KVTH presenteerden we "onze" Amigo van Sluishoek (v. Eros van de Linge) van fokker/eigenaar C. Maurice uit Nisse. Amigo maakte een goede beurt in zomertenue, liet zich goed zien en mocht door naar de kampioenskeuring!

Fam. Maurice, van harte proficiat!

Fokdag Kootwijk, 10-07-2010

Op de (zeer warme) fokdag in Kootwijk 2010 werd de bij Stal Dynamis getrainde 3-jarige merrie Ytske van 't End (Doaitsen * Lolke) van fokker/ eigenaar familie W. van Logten uit Drongelen ster verklaard met een 2de premie. Tevens liep zij op kop in haar rubriek! De merrie Yfke L (Harmen * Brandus) van M. Boer ontving een knappe derde premie.

Fam. van Logten & M. Boer, van harte proficiat!
 
 

Hengstenkeuring KVTH, 02-02-2010

Op de keuring presenteerden we Amigo van Sluishoek (v. Eros van de Linge) van fokker/eigenaar C. Maurice te Nisse (Zld.). Amigo werd goedgekeurd en 2de geplaatst in zijn rubriek.

 De eerste veulens van Amigo zijn veelbelovend, mooi van ras en chique!


Hengstenkeuring KFPS, 7 t/m 9 januari 2010

Op 7, 8 en 9 januari 2010 was het weer zover, de jaarlijkse hengstenkeuring van het KPFS! Elk jaar weer een sfeervolle start van het seizoen. Als lid van het voorbrengteam van De Nieuwe Heuvel in Lunteren weer een paar mooie en drukke dagen gehad, met als klap op de vuurpijl de winst van Uldrik (v. Dries) in het kampioenschap!
Ook Haitse (v. Jasper) en Pier (v. Beart) lieten zich goed zien.


Fokdag KFPS Kootwijk, juli 2009

Op de fokdag presenteerden we de ruin Taeke fan Erberveld (Sape * Teunis) van fokker/eigenaar fam. A. Erberveld uit Beek (Gld.). Taeke werd ster verklaard met een 2de premie, waarmee zijn moeder Kyra van de Groote Peel (Teunis * Jelmer) het preferentschap binnenhaalde!